април 2024

Kанабисот им помага на вашите миленици

Луѓето не се единствените кои чекаат марихуаната да биде легализирана. Прилично е општо познато дека марихуаната може да ги ублажи симптомите на заболувања како што се болка или анксиозност кај луѓето. Но, овие придобивки...

Марихуаната дозволена на „Октобер фест“ ?

Големиот фестивал на пивото „Октобер фест“ оваа година можно е да биде прогласен како слободна зона за  употреба на канабис, иако беше легализиран ноедамна на1 април. Легализацијата наиде на поголем отпор кај конзервативната заедница...

Контрола на квалитет на производите од канабис

Петнаесет илјади производи од канабис отстранети oд продажба при изминатата контрола на квалитет во сојузната америчка држава  Мисури. Ваквиот потег ја разбранува тамошната голема канабис заедница, служејќи како предупредувачка приказна за важноста на контролата...

Skip to content