Британска Колумбија дозволи делумна употреба на канабис на отворено

Британска Колумбија им дозволува на одредени носители на лиценци да промовираат области за потрошувачка на канабис на отворено во обид да ги подобрат можностите за угостителство и туризам за индустријата.

Дополнително, покраината објави дека пушењето рекреативен канабис на јавните места сега е дозволено таму каде што употребата на тутун е веќе дозволена. Сепак, потрошувачката на канабис сè уште не е дозволена во затворен простор како продавниците, а од носителите на лиценца се бара да се погрижат секоја потрошувачка во близина на нивната продавница да не е поддржана од нивната компанија

Со измените на Регулативата за контрола на канабисот, имателите на лиценца можат да промовираат место за консумирање канабис или да поминуваат време по конзумирање канабис – се вели во известувањето.

Оваа промена се однесува на:
• Иматели на лиценци за продавница за малопродажба на канабис
• Производител и Малопродажба на лиценци.

Овие промени се мали, но позитивни чекори кон намалување на стигмата и поддршка на потенцијалот за туризам со канабис.

Регулаторите ги охрабруваат производителите да истражуваат понатамошна поддршка за растечката туристичка индустрија за канабис.

Покраината дозволува на продавниците за канабис да сега можат да промовираат простор за потрошувачка на отворено. Продавниците и производителите кои размислуваат за одредена област на потрошувачка сè уште се обврзани да се усогласат со федералниот закон за канабис, вклучувајќи строги ограничувања околу рекламирањето и промоциите на марихуаната, на пример секој  лиценциран производител може да ги информира клиентите за претстојниот канабис настан на отворено, каде има сместувањата и кои се местата погодни за консумирање на марихуана итн.

Промената е предмет на подзаконските акти на локалната општинска или домородната влада, како што се Законот и регулативата за контрола на тутунот.

Извор

Skip to content