Kанабисот им помага на вашите миленици

Луѓето не се единствените кои чекаат марихуаната да биде легализирана.

Прилично е општо познато дека марихуаната може да ги ублажи симптомите на заболувања како што се болка или анксиозност кај луѓето. Но, овие придобивки се однесуваат и на многу домашни животни, а неколку компании прават безбедни јадења со марихуана за вашето куче или мачка. Сега, ова може да звучи лудо, но проверете: канабисот е особено корисен за болните животни кои влегле во своите „златни години“, каде што се појавуваат нешта како болки во зглобовите, артритис, компромитиран имунолошки систем, стрес, агресија и дигестивни проблеми. Повеќето јадења за домашни миленици имаат ниска содржина на THC и висока содржина на CBD, што значи дека вашето домашно милениче само ќе ги има придобивките.

За да дознаете повеќе за овие производи и некои од пречките што доаѓаат со добивањето пристап на сопствениците на животните до медицинскиот канабис, погледнете го видеото.

извор

Skip to content